Прољетни распуст

You need to login to view this content. Please . Not a Member? Join Us

Конкурс за наставна радна мјеста

КОНКУРС

за наставна радна мјеста

РАДНА МЈЕСТА

  1. Наставник/ица из уже научне области енглески језик
  2. Наставник/ица страног језика за енглески језик

Изабрани кандидати ће изводити наставу из предметних модула студијских програма Колеџа из наведене научне области. Седмичне обавезе наставника и сарадника, у оквиру 40-часовне радне седмице су, зависно од звања, 6-12 часова семестралне наставе, 6 сати консултација током школске године, те 22-28 сати самосталног научног рада и повременог административно-академског рада.

УСЛОВИ

а) Општи услови за запошљавање наставног особља на Колеџу су: висока писменост, стручно знање рада на рачунару и знање енглеског језика. Поред тога, неопходна је спремност да се прихвати извођење наставе и однос према студенту у духу образовне парадигме Колеџа, те да се дослиједно поштују правила рада на Колеџу. Кандидати за наставна звања без искуства у настави морају, у складу са Законом, да изведу показни час.

Особа квалификована за наставни рад треба да посједује и високе академске и моралне вриједности.

б) Посебни минимални услови за избор у наставна звања на високој школи утврђени су чланом 79. и 80. Закона о високом образовању РС, односно чланом 30. и 31. Оквирног закона о високом образовању у БиХ.

Услови за избор у звања

1) За наставника у звању професора високе школе може бити изабрано лице које има научни степен доктора наука из одговарајуће области, најмање три (3) научна рада из области објављена у научним часописима и зборницима са рецензијом и показану способност за наставни рад.

2) За наставника у звању предавача високе школе може бити изабрано лице које има завршено високошколско образовање другог циклуса из одговарајуће области и које има просјечну оцјену и на првом и на другом циклусу најмање осам (8), односно које има научни степен магистра наука, објављена најмање два (2) научна рада из области за коју се бира у научним часописима и зборницима са рецензијом и показану способност за наставни рад.

3) За наставника страног језика може бити изабрано лице које има завршено високошколско образовање првог или другог циклуса, просјечну оцјену и на првом и на другом циклусу студија најмање осам (8), објављене стручне радове из области, као и показану способност за наставни рад.

Приликом избора у исто или више звање узимају се у обзир само објављени радови, књиге и резултати властитих истраживања у примјени, пројекти, те менторства, односно јавно представљени облици умјетничког стваралаштва у времену од посљедњег избора.

ПРИЈАВЕ

Пријаве за радно мјесто могу се послати:

а) електронском поштом, на адресу: informacije @kfbl.edu.ba, са насловом: Пријава на конкурс за радно мјесто, или

б) препорученом поштом, на адресу:

Комуниколошки колеџ
Пријава на конкурс за радно мјесто
Војвођанска 2
78000 Бања Лука.

Пријава за радно мјесто мора да садржи:

1) попуњен образац пријаве за посао,
2) биографију са библиографијом,
3) копије диплома свих завршених студија/циклуса високошколског образовања,
4) копије увјерења о положеним испитима на основном и постдипломском студију (I и II циклус),
5) копију родног листа и увјерења о држављанству,
6) примјерке или копије научних радова наведених у библиографији, и
7) копију одлуке о избору у звање на другој високошколској установи (ако је кандидат био изабран у звање).

Копије докумената и примјерци радова не треба да буду овјерени. Ако се пријава шаље ел. поштом, наведена документа треба приложити у формату pdf или jpg. Непотпуне и нерегуларне пријаве, као и пријаве кандидата који не испуњавају минималне законске услове неће се разматрати. Пријаве и приложени материјали се не враћају.

ОСТАЛЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Конкурс је отворен до 2. априла 2018. године.

Пријављивање и полагање предмета у априлском испитном року 2017/2018.

You need to login to view this content. Please . Not a Member? Join Us

Кориштење опреме Колеџа у настави из предмета Фотографија

You need to login to view this content. Please . Not a Member? Join Us