Десет разлога за упис на КФ

1. Привлачна и тражена занимања

Студијски програми на нашем колеџу вас припремају за привлачна и тражена занимања – комуникологе, дизајнере, професоре и преводиоце.

На Комуниколошком колеџу се не школујете само за занимања која су тражена данас, него и за послове који ће бити тражени у будућности. Другим ријечима, наш начин образовања и учења вас припрема да будете спремни и за нова занимања.

2. Лиценцирана и акредитована установа

Студирајте спокојно и квалитетно. Колеџ је лиценцирана и акредитована установа. Прву дозволу за рад Колеџ је добио 2000. године. Почетну акредитацију и нову лиценцу добио је 2007. године. А доказ да је извођење студија на највишем нивоу квалитета је акредитација из 2014. године. Уз врхунску опрему и простор, на Колеџу ради високостручно и професионално особље посвећено успјеху студената.

3. Цијењене дипломе

На наш се студиј нико не уписује само да би на крају добио диплому, него да би доживио непоновљиво искуство откривања знања у окружењу духовно блиских и равноправних сарадника и пријатеља. Али с дипломом коју добијете врата ће вам свуда бити широм отворена. Генерације успјешних дипломаца најбоље говоре о нашем раду.

4. Одлични ученици студирају бесплатно

Колеџ је једина високошколска установа у БиХ на којој сви одлични ученици имају потпуно бесплатан студиј у првој години, односно до краја студија. Наиме, ако сте одличан матурант, прву годину нашег студија можете уписати и похађати бесплатно. Ако наставите бити одличан студент, студиј ћете до краја похађати бесплатно.

5. Приступачан студиј

Колеџ нуди неколико врста стипендија и олакшица за студиј. Поред тога,школарине су приступачне и могу се плаћати у ратама, а на појединим програмима Колеџа школарине су најповољније у окружењу.

6. Безбрижан студиј

Наш студиј је безбрижан јер је могуће студирати и кад не можете платити школарину, уз подршку 100%.

7. Равноправан разговор и подстицајно комуницирање

Ми се поносимо равноправним разговором и подстицајним комуницирањем не зато да бисмо показали да је тако нешто могуће, него зато што сматрамо да такав разговор ствара угодну и плодотворну атмосферу и најбољи је метод за успјешно стицање знања. Зато у нашим учионицама и нема клупа и катедри. Већ пуних петнаест година сви сједимо у истом кругу и равноправно разговарамо. И наравно, то радимо у врло малим групама. Изрека да наставници знају све студенте по имену код нас није само изрека.

8. Анонимно оцјењивање

Од самог оснивања, код нас постоји само једна врста оцјењивања – анонимно. И тренутно смо једина високошколска установа на јужнословенским просторима на којој је оцјењивање студената из предиспитних обавеза и на испитима потпуно анонимно.

9. Пријатељска атмосфера

На Колеџу је посматрање студија из угла студента природан поглед на свијет.Откривање и усвајање знања је смисао постојања Колеџа и мотивисани студенти чине наш студиј могућим. Међутим, код нас су студенти прије свега људи, па онда студенти.

Иако имају пуно обавеза и често им није лако, наши студенти, професори и особље воле да проводе вријеме на Колеџу. Ту се осјећају као код куће. А у животу је баш то често и најважније.

10. Студирајте од куће

Колеџ је први у БиХ увео студиј на даљину (2007) – који се и данас изводи као ванредни студиј. Ако нисте у могућности да будете редован студент, на даљину можете похађати наставу на свим студијским програмима.

А и редовни и ванредни студенти резултате свих испита у свим терминима, и многе друге податке увијек могу читати од куће или у покрету, са телефона или таблета. На исти начин могу и пријавити испите или поднијети захтјев за потврду или опрему.