Deset razloga za upis na КФ

1. Privlačna i tražena zanimanja

Studijski programi na našem koledžu vas pripremaju za privlačna i tražena zanimanja – komunikologe, dizajnere, profesore i prevodioce. Na Komunikološkom koledžu se ne školujete samo za zanimanja koja su tražena danas, nego i za poslove koji će biti traženi u budućnosti. Drugim riječima, naš način obrazovanja i učenja vas priprema da budete spremni i za nova zanimanja.

2. Licencirana i akreditirana ustanova

Studirajte spokojno i kvalitetno. Koledž je licencirana i akreditirana ustanova. Prvu dozvolu za rad Koledž je dobio 2000. godine. Početnu akreditaciju i novu licencu dobio je 2007. godine. A dokaz da je izvođenje studija na najvišem nivou kvaliteta je akreditacija iz 2014. godine. Uz vrhunsku opremu i prostor, na Koledžu radi visokostručno i profesionalno osoblje posvećeno uspjehu studenata.

3. Cijenjene diplome

Na naš se studij niko ne upisuje samo da bi na kraju dobio diplomu, nego da bi doživio neponovljivo iskustvo otkrivanja znanja u okruženju duhovno bliskih i ravnopravnih saradnika i prijatelja. Ali s diplomom koju dobijete vrata će vam svuda biti širom otvorena. Generacije uspješnih diplomaca najbolje govore o našem radu.

4. Odlični učenici studiraju besplatno

Koledž je jedina visokoškolska ustanova u BiH na kojoj svi odlični učenici imaju potpuno besplatan studij u prvoj godini, odnosno do kraja studija. Naime, ako ste odličan maturant, prvu godinu našeg studija možete upisati i pohađati besplatno. Ako nastavite biti odličan student, studij ćete do kraja pohađati besplatno.

5. Pristupačan studij

Koledž nudi nekoliko vrsta stipendija i olakšica za studij. Pored toga, školarine su pristupačne i mogu se plaćati u ratama, a na pojedinim programima Koledža školarine su najpovoljnije u okruženju.

6. Bezbrižan studij

Naš studij je bezbrižan jer je moguće studirati i kad ne možete platiti školarinu, uz podršku 100%.

7. Ravnopravan razgovor i podsticajno komuniciranje

Mi se ponosimo ravnopravnim razgovorom i podsticajnim komuniciranjem ne zato da bismo pokazali da je tako nešto moguće, nego zato što smatramo da takav razgovor stvara ugodnu i plodotvornu atmosferu i najbolji je metod za uspješno sticanje znanja. Zato u našim učionicama i nema klupa i katedri. Već punih petnaest godina svi sjedimo u istom krugu i ravnopravno razgovaramo. I naravno, to radimo u vrlo malim grupama. Izreka da nastavnici znaju sve studente po imenu kod nas nije samo izreka.

8. Anonimno ocjenjivanje

Od samog osnivanja, kod nas postoji samo jedna vrsta ocjenjivanja – anonimno. I trenutno smo jedina visokoškolska ustanova na južnoslovenskim prostorima na kojoj je ocjenjivanje studenata iz predispitnih obaveza i na ispitima potpuno anonimno.

9. Prijateljska atmosfera

Na Koledžu je posmatranje studija iz ugla studenta prirodan pogled na svijet. Otkrivanje i usvajanje znanja je smisao postojanja Koledža i motivirani studenti čine naš studij mogućim. Međutim, kod nas su studenti prije svega ljudi, pa onda studenti. Iako imaju puno obaveza i često im nije lako, naši studenti, profesori i osoblje vole da provode vrijeme na Koledžu. Tu se osjećaju kao kod kuće. A u životu je baš to često i najvažnije.

10. Studirajte od kuće

Koledž je prvi u BiH uveo studij na daljinu (2007) – koji se i danas izvodi kao vanredni studij. Ako niste u mogućnosti da budete redovan student, na daljinu možete pohađati nastavu na svim studijskim programima. A i redovni i vanredni studenti rezultate svih ispita u svim terminima, i mnoge druge podatke uvijek mogu čitati od kuće ili u pokretu, sa telefona ili tableta. Na isti način mogu i prijaviti ispite ili podnijeti zahtjev za potvrdu ili opremu.