Olakšice, popusti i stipendije

U skladu sa svojom obrazovnom misijom, putem različitih olakšica, popusta i stipendija, Koledž omogućava da studij bude dostupan svima koje zanimaju oblasti koje se izučavaju na našim studijskim programima.

Olakšice
  • Plaćanje školarine u ratama

Svi studenti mogu plaćati školarinu u pet semestralnih rata, odnosno u deset rata za školsku godinu bez dodatnih naknada.

Zahtjev se podnosi u akademskoj službi u toku roka za upis na studij, gdje se mogu dobiti i ostale informacije o plaćanju školarine u ratama.

  • Podrška 100%

Studentima koji privremeno ostanu bez sredstava, naša podrška 100% omogućava da nastave i završe studij. U slučaju finansijskih poteškoća, zavisno od uslova koje ispunjavaju, studenti mogu odgoditi plaćanje školarine do 12 mjeseci, plaćati školarinu u manjim ratama, ili uzeti mirujući status. Za podnošenje zahtjeva i korištenje podrške 100% ne plaćaju se nikakve naknade i kamate.

Jedna rata godišnje školarine za studente koji ispunjavaju uslove za podršku 100% može da iznosi 235 ili 117,5 KM.

Podrška 100% svim studentima Komunikološkog koledža omogućava bezbrižniji studij.

Popusti na školarinu
  • Djeca samohranih roditelja i djeca bez oba roditelja koja tekuće školske godine završavaju srednju školu imaju popust na školarinu tokom cijelog školovanja u iznosu od 25%.

Iznos popusta: 705 KM godišnje

  • Djeca ratnih vojnih invalida koja tekuće školske godine završavaju srednju školu imaju popust na školarinu tokom cijelog školovanja u iznosu od 25%.

Iznos popusta: 705 KM godišnje

  • Članovi uže porodice studenata i diplomaca Koledža imaju popust na školarinu tokom cijelog školovanja u iznosu od 25%.

Iznos popusta: 705 KM godišnje

  • Osoblje Koledža i članovi njihovih porodica imaju popust na školarinu tokom cijelog školovanja u iznosu do 50%.

Iznos popusta: do 1410 KM godišnje

  • Studenti koji plaćaju godišnju školarinu u cjelosti imaju popust od 100 KM.
  • Studenti koji plaćaju semestralnu školarinu u cjelosti imaju popust od 30 KM.

Napomena Navedeni popusti ne mogu se međusobno kombinovati i ne mogu se kombinovati sa drugim stipendijama i popustima koje nudi Koledž.

Stipendije
  • Besplatna prva godina za odlične maturante 

Svi ovogodišnji maturanti koji su završili sva četiri razreda srednje škole odličnim uspjehom (prosjek ocjena 4,5 ili više) mogu besplatno upisati i pohađati prvu godinu redovnog studija na Koledžu. Drugim riječima, za sve odlične učenike koji se upišu na redovan studij Koledža prva godina je besplatna. Dovoljno je da predaju dokumenta, polože prijemni ispit i upišu se na Koledž.

Iznos stipendije: 2820 KM

  • Besplatan studij za odlične studente 

Studenti Koledža mogu besplatno studirati do završetka studija ako u svakom semestru studija imaju odličan uspjeh (prosjek ocjena 9,5 ili više).

Iznos stipendije: do 11280 KM

Besplatan studij za sve odlične učenike

Svi maturanti koji su završili sva četiri razreda srednje škole odličnim uspjehom mogu besplatno upisati i pohađati prvu godinu redovnog studija na Koledžu. Pored toga, besplatan studij možete imati i do kraja školovanja ako nastavite biti odlični.

Na Komunikološkom koledžu u Banjaluci se zaista isplati biti odličan!