Upis na КФ

 • Prvi korak
 1. Šta? Predaja prijave za upis, srednjoškolske diplome, svjedočanstava od prvog do četvrtog razreda, rodnog lista, uvjerenja o državljanstvu ili kopije osobne iskaznice i priznanice za naknadu za prijemni ispit.
 2. Kada? U periodu iz natječaja za upis.
 3. Gdje? Lično, u akademskoj službi Koledža, ulica Vojvođanska broj 2, Banja Luka, ili preporučenom poštom. Prijavu za upis možete predati i elektronski, bez dolaska na Koledž.
 • Drugi korak
 1. Šta? Polaganje prijemnog ispita iz materije za studijski program na koji se prijavljujem.
 2. Kada? U skladu s natječajem za upis.
 3. Gdje? Na Koledžu, ulica Vojvođanska broj 2, Banja Luka.
 • Treći korak
 1. Šta? Upis na Koledž (Popunjavanje i predaja upisnih materijala, ugovora o studiju, 4 fotografije 5×6 cm i potvrde o uplaćenoj školarini)
 2. Kada? U periodu iz natječaja za upis.
 3. Gdje? Na Koledžu, ulica Vojvođanska broj 2, Banja Luka.

Za upis na studij se možete prijaviti ako ste završili četverogodišnju srednju školu. Učenici koji su srednju školu završili u inozemstvu nakon upisa treba da dostave i rješenje o nostrifikaciji srednjoškolske diplome koju vrši Ministarstvo prosvjete i kulture RS.

U natječaju za upis su navedeni studijski programi i smjerovi na koje Koledž upisuje studente u narednoj školskoj godini. Natječajem su određeni i datumi i način prijavljivanja na natječaj, prijemni ispit, kao i ostali podaci o upisu na studij.