Komunikološki koledž obilježio petnaest godina rada

Komunikološki fakultet/koledž u Banjaluci je obilježio petnaest godina rada na svojoj šesnaestoj godišnjoj akademiji održanoj u petak, 18. decembra 2015. godine, u vijećnici Banskog dvora u Banjaluci. Svoju prvu akademiju Komunikološki fakultet u Banjaluci održao je na istom mjestu 22. decembra 2000. godine.

Na jubilarnoj akademiji prikazan je kratki film o prvih petnaest godina Koledža i predstavljena je monografija Petnaest godina avangardnog obrazovanja.

Osvrtom na osnivanje, misiju i dosadašnji rad Koledža gostima se obratio osnivač prof. dr Aleksandar Bogdanić. Svoje iskustvo sa studija podijelili su i nekadašnji studenti iz različitih generacija, diplomci Vera Bulić, Dejan Čato, Aljoša Đudurović, Ivana Levi, Danijela Lukić, Marija Roljić Panić i Milovan Tatić. Oni su proglašeni i za najuspješnije diplomce za 2015. godinu.

Osoblju Koledža, kao i ustanovama i preduzećima koji su tokom prethodnih petnaest godina dali poseban doprinos razvoju Koledža uručene su plakete. Studenti koji su ove godine upisali studij dobili su poseban poklon dobrodošlice – elektronsko učilo ajped (ipad air).

Na akademiji su dodijeljene i nagrade za najbolje radove na konkursu koji je Koledž raspisao povodom svog jubileja – za najbolji pismeni sastav na temu Moj studij na Komunikološkom koledžu u Banjaluci, kao i za fotografiju na temu Budi ono što jesi.

Kao i na svakoj godišnjoj akademiji akademske zajednice Koledža, promovisani su diplomci koji su završili studij u školskoj 2014/2015. godini, predstavljeni su studenti upisani na prvu godinu studija u školskoj 2015/2016. godini i dodijeljene su plakete najboljim studentima i nastavnicima u školskoj 2014/2015. godini.

Komunikološki fakultet/koledž u Banjaluci je najstarija privatna visokoškolska ustanova u Bosni i Hercegovini. Počeo je s radom 21. avgusta 2000. godine pod nazivom Komunikološki fakultet u Banjaluci/Banja Luka College of Communications. U junu 2007. godine Fakultet je dobio novu dozvolu za rad i početnu akreditaciju i nastavlja rad pod nazivom Komunikološki koledž u Banjaluci Kapa Fi/Banja Luka College of Communications Kappa Phi. Koledž je dobio novu akreditaciju u martu 2014. godine. Na Koledžu se izvode studijski programi komunikologija, dizajn i engleski jezik.

Komunikološki fakultet/koledž u Banjaluci osnovan je kao ogledni model demokratskog obrazovanja, koji je od samog početka do danas njegovao i sprovodio ideje poput rada u malim grupama, podsticajnog komuniciranja, aktivnog učenja i anonimnog ocjenjivanja. Između ostalog, Koledž je jedina visokoškolska ustanova na Balkanu koja od osnivanja sprovodi anonimno ocjenjivanje na svim predmetima studija.